Ολυμπιαδα 2012

Οι Ολυμπιακοι αγωνες του Λονδινου αρχισαν και τα σεναρια δινουν και περνουν

Ξεκινοντας απο το λογοτυπο που ενω υποτιθεται οτι δειχνει τον αριθμο 2012, πολυ ευκολα μπορουμε να το διαβασουμε και ως ΣΙΩΝ 


Ας δουμε τωρα την μασκοτ που επελεξαν στους φετινους αγωνες. Ενα χαριτωμενο πλασματακι το οποιο εχει ενα ματι ! Ενα ματι που ολα τα βλεπει ! To "All Seeing Eye" δηλαδη. Απο πανω ακριβως εχει και μια μικρη πυραμιδα. Γνωστα συμβολα που χρησημοποιουνται απο τους μασονους.

Στην τελετη εναρξης ειδαμε το σταδιο να φωταγωγειται απο προβολεις οι οποιοι ηταν στερεωμενοι στις κορυφες μεγαλων πυραμοειδων κατασκευων, δινοντας ετσι μια πολυ γνωριμη εικονα !


Να μην ξεχασουμε βεβαια και την επιλογη των διοργανωτων να παρουσιασουν τον, κατα τα αλλα συμπαθεστατο, MrBean, να κανει τις γνωστες του ασυναρτησιες και να διακωμωδει την ορχηστρα την ωρα που παιζοταν "Οι Δρομοι Της Φωτιας" του Βαγγελη Παπαθανασιου !
Ας δουμε τελος τις γνωστες απο παλια καρτες στις οποιες εχουμε αναφερθει ξανα.
Μια απο αυτες παρουσιαζει μια καταστροφη η οποια γινεται καπου που υπαρχει ενα κτιριο με ενα ρολοι. Το Big Ben ισως ?
Παρατηροντας  την καρτα βλεπουμε 5 ανθρωπους να τρεχουν εντρομοι. Εχουμε τρεις απο αυτους να φορανε πρασινο, μπλε και κοκκινο ενδυμα, και τους υπολοιπους δυο, μαυρο και κιτρινο μεσα απο τα σακακια τους.  Τα πεντε αυτα χρωματα τυχαινει να ειναι τα ιδια με αυτα των Ολυμπιακων κυκλων που συμβολιζουν τις πεντε ηπειρους
 Σε μια απο τις διαφημηστικες καμπανιες για να βρεθουμε στο Λονδινο, βλεπουμε ενα πληθος ανθρωπων οι οποιοι ειναι ΟΛΟΙ, θα λεγαμε, Ευρωπαιοι. Δεν υπαρχει κανενας Αφρικανος, κανενας Ινδος, κανενας Κινεζος, καμια αλλη φυλη. Υπαρχει ομως ενας Αραβας δεξια του οποιου η φιγουρα μας θυμηζει εντονα τον Μπιν Λαντεν...

 

Τελικα ολα ειναι συμπτωσεις ?

3 σχόλια:

Myblog είπε...

Και τα παραξενα συμβαντα συνεχιζουν !

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι άκουσαν τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, να ξεστομίζει κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης τη φράση: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν πάλι σπίτι τους».

Δευτερόλεπτα πριν πει την μπαρούφα του ο Ζακ Ρογκ, το στάδιο στο Λονδίνο παραληρούσε. Μόλις πέταξε το “οι Ολυμπιακοί επέστρεψαν στο σπίτι τους” έπεσε μία απίστευτη παγωμάρα. Σαν να έλεγαν οι ίδιοι οι Άγγλοι “τί λες ρε μ…..”

Ποιό σπίτι τους; Το ίδιο σπίτι που έχει τα κλεμμένα αγάλματα του Παρθενώνα;
Σε αυτή την άθλια δήλωση, δεν αντέδρασε ούτε ο ανύπαρκτος Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ούτε ο γνωστός... ξεχασιάρης Επικεφαλής της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής Ισίδωρος Κούβελος, ούτε ο μνημονιακός Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στη τελετή έναρξης των Αγώνων και άκουσε τον προκλητικό Ζαγκ Ρογκ από πρώτο χέρι.
Αν ολόκληρη Ελλάδα ασχολιόταν δυο μέρες για ένα ρατσιστικό ανέκδοτο που γράφτηκε στο twitter, τί θα έπρεπε να γίνει τώρα μετά την προκλητική δήλωση του προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ στην επίσημη ομιλία του για την έναρξη της Ολυμπιάδας.

Η απάντηση της ΔΟΕ για τον ισχυρισμό του Ρογκ ότι οι "Αγώνες γύρισαν σπίτι τους":

Συγκεκριμένα, η απάντησή του στο σχετικό ερώτημα του απεσταλμένου του balla.com.cy Κώστα Ντάλτα ήταν η εξής:
"Η ομιλία του ήταν πολύ ξεκάθαρη. Ναι, οι Ολυμπιακοί πήγαν στο σπίτι τους στην Αθήνα, με ένα διαφορετικό τρόπο, με ένα πολύ ειδικό τρόπο όμως τα παιχνίδια και ο αθλητισμός ήρθαν εδώ στο σπίτι τους.
Ελπίζω όλοι να το καταλαβαίνεται αυτό. Όπως είπε και ο κ. Ρογκ, η Αγγλία είναι η γενέτειρα πολλών αθλητικών γεγονότων τον 19ον αιώνα, και σε αυτό κυρίως ήταν το πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε στην ομιλία του. Πιστεύω λοιπόν ότι οι Έλληνες και Βρετανοί πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι που ο αθλητισμός ήρθε στο σπίτι τους 2004, και το 2012 αντίστοιχα".

Myblog είπε...

ΔΕΝ έγινε η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας μαζί με αυτές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της διοργανώτριας χώρας. Η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας τυπικά γίνεται πάντοτε προς τιμήν της χώρας, που είναι η πηγή του Ολυμπισμού. Στο Λονδίνο όμως δεν έγινε έπαρση της Ελληνικής σημαίας και ως εκ τούτου δεν ακούστηκε ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος, αλλά μόνο εκείνος της Μεγ. Βρετανίας.

ΔΕΝ εψάλη ο Ολυμπιακός Ύμνος του Σπύρου Σαμάρα, σε στίχους του Κωστή Παλαμά, που ακούστηκε στους Πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών, το 1896. Το 1958 η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να είναι ο επίσημος Ολυμπιακός Ύμνος και να ψάλλεται κατά την έναρξη και τη λήξη των Ολυμιακών Αγώνων. Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που εψάλη ήταν αυτοί της Ρώμης, το 1960, και έκτοτε εψάλλετο ανελλιπώς σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα στο Σίδνεϊ, το 2000, εψάλη στα ελληνικά από ελληνική χορωδία και στο Πεκίνο, το 2008, επίσης στα ελληνικά, και μάλιστα από παιδική κινεζική χορωδία! Σε όλες τις άλλες χώρες, όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο ύμνος εψάλη στη γλώσσα τους. Ντροπιαστική εξαίρεση αποτελούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Μονάχου, το 1972, και τώρα του Λονδίνου, όπου ο Ολυμπιακός Ύμνος αποδόθηκε μόνο από ορχήστρα, που μάλιστα στο Λονδίνο ήταν και αθέατη

Myblog είπε...

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Έσβησε η φλόγα στη Βρετανία.
Οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν το περιστατικό δίνοντας τη δικαιολογία ότι αυτό συνέβη επειδή το καζάνι στο οποίο φιλοξενείται η φλόγα έπρεπε να μεταφερθεί σε άλλο μέρος του σταδίου.

Η φλόγα «έσβησε» γύρω στις 1.14 τα ξημερώματα. Για την ακρίβεια είχε φυλαχτεί σε ένα από τα φανάρια που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας προκειμένου το καζάνι να μεταφερθεί σε άλλο σημείο του σταδίου. Η φλόγα όμως έσβησε και το περίτεχνο καζάνι, άναψε και πάλι σήμερα το πρωί στις 9.00 (ώρα Ελλάδος). Όπως ήταν φυσικό οι φωτογραφίες κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Η Ολυμπιακή φλόγα παραδοσιακά καίει στη διάρκεια των αγώνων και μάλιστα τοποθετείται σε σημείο που να είναι ορατή και από ανθρώπους που βρίσκονται εκτός του σταδίου.

Ο Jackie Brock-Doyle, διευθυντής επικοινωνίας των διοργανωτών επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι όντως το καζάνι είχε σβήσει, προκειμένου να μπορέσει να μετακινηθεί σε άλλο τμήμα του σταδίου.